Het Dataplatform van gemeente Amsterdam gaat het gebruik van een API key bij het gebruik van API's verplicht stellen. Hiermee wil het Dataplatform inzicht krijgen wie gebruik maakt van haar APIs, zodat het Dataplatform kan communiceren over updates en wijzigingen in de API's. Eventuele wijzigingen in de API's kunnen dan tijdig geïmplementeerd worden in uw systemen. Dit gaat gelden voor alle zogenaamde 'DSO API's' van het Dataplatform van gemeente Amsterdam.

Het gebruik van een API key bij de aanroep van een API van het Dataplatform van gemeente Amsterdam is vanaf half september optioneel. In overleg met de dataorganisatie wordt een deadline vastgesteld voor het moment vanaf wanneer de API keys verplicht worden. U kunt de API's van het Dataplatform dan niet meer gebruiken zonder een API key mee te geven.

Dit heeft gevolgen voor uw systemen!

Vraag tijdig een API key aan om uw systemen hierop aan te passen. U kunt met dit formulier een API key aanvragen.

Authorize

De Amsterdamse grachtengordel staat op de UNESCO-Werelderfgoedlijst, wat betekent dat er internationale erkenning is van het bijzondere karakter van dit deel van de historische binnenstad. Het aanwijzen van cultureel erfgoed is bedoeld om het beter te kunnen bewaren voor toekomstige generaties.

See the documentation at: https://api.data.amsterdam.nl/v1/docs/datasets/monumenten.html#unesco

Parameters
Headers

    

    

    
GET /v1/monumenten/unesco/
Raw
Formatted
 
Retrieving data...
 
Retrieving data...